Baby’s drinken mogelijk minder flesvoeding en/of moedermelk wanneer vaste voeding wordt geintroduceerd. Dit kan betekenen dat kinderen met koemelkallergie, die geen zuivelproducten mogen eten, niet alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Daarom kan voor baby’s met koemelkallergie nog steeds moedermelk of Nutramigen worden geadviseerd door je arts of diëtist. Dit voorziet in alle benodigde voedingsstoffen die ze nodig hebben.

De rol van Nutramigen bij opgroeiende babies

Nutramigen* 1 LGG® heeft een volledige voedingswaarde en kan dus worden gebruikt als enige voedingsbron om aan de dagelijkse behoeften van zuigelingen met koemelkallergie tot de leeftijd van 6 maanden te voldoen. Na consultatie bij een arts kun je het advies krijgen om over te schakelen naar Nutramigen* 2 LGG®, dat geschikt is voor baby’s vanaf 6 maanden wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van gevarieerde voeding, en vervolgen op Nutramigen* 3 LGG®, dat geschikt is vanaf de leeftijd vanaf 1 jaar als onderdeel van gevarieerde voeding.

Nutramigen* PURAMINO* heeft een volledige voedingswaarde en is geschikt als enige voedingsbron voor baby’s tot de leeftijd van 6 maanden. Tenzij aanbevolen door de arts hoeven baby’s die goed geholpen zijn met Nutramigen* PURAMINO* niet over te schakelen van flesvoeding wanneer ze opgroeien, omdat deze flesvoeding op basis van vrije aminozuren kan worden gegevens als onderdeel van gevarieerde voeding vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Nutramigen gebruiken in recepten

Als je baby vaste voeding begint te eten, zul je merken dat de hoeveelheid flesvoeding die hij/zij wilt begint af te nemen.

Nutramigen kan worden toegevoegd aan recepten om zo je kind kennis te laten maken met andere texturen. Probeer Nutramigen zo laat mogelijk toe te voegen aan recepten en voorkom langdurig koken om de voedingsstoffen te helpen bewaren. Nutramigen poeder kan ook worden toegevoegd aan het einde van de kooktijd. Nutramigen* LGG® kan nog steeds worden gebruikt in warme gerechten omdat baby’s nog altijd gebaat zijn met de voedingsstoffen van Nutramigen. Overleg de hoeveelheid en manier van bereiden met je arts of diëtist om zeker te zijn dat de aangeboden voeding volledig voorziet in de voedingsbehoeften van je kindje.

Diverse recepten waarin Nutramigen wordt gebruikt in plaats van melk kunnen worden gedownload, en voor meer gedetailleerd advies over bijvoeding, is er een praktische Handleiding voor ouders van kinderen met koemelkallergie: Van de introductie van bijvoeding tot de 1e verjaardag.