Wanneer zal mijn kind terugkeren naar een normaal dieet?

Hoewel koemelkallergie de meest voorkomende voedselallergie is bij kinderen jonger dan 3 jaar, is het goede nieuws dat meer dan driekwart van de baby’s met koemelkallergie er in de vroege kindertijd overheen groeit. Wanneer een kind over koemelkallergie is heen gegroeid, kan hij/zij koemelk drinken of eten zonder dat er allergische reacties optreden — met andere woorden, ze kunnen terugkeren naar normale voeding.

De meeste kinderen kunnen tegen de leeftijd van 3-5 jaar weer koemelk drinken zonder klachten te vertonen. Voor ongecompliceerde niet-IgE-gemedieerde koemelkallergie keren de meeste kinderen terug naar een normale voeding tegen de leeftijd van 3 jaar. Voor IgE-gemedieerde koemelkallergie is de gemiddelde leeftijd waarop een kind naar normale voeding terugkeert 5 jaar.

Voor oudere kinderen kan leven met koemelkallergie iets lastiger zijn. Tijdens sociale activiteiten zoals feestjes, neemt het risico op accidentele blootstelling aan koemelk in de voeding toe. Hoewel het vooraf plannen kan helpen om je kind veilig te houden en ervoor te zorgen dat ze niets moeten missen, zou terugkeer naar normale voeding tegen de tijd dat je kind naar school gaat en veel omgaat met andere kinderen een enorme verlichting geven voor het hele gezin.

Wat zou terugkeer naar normale voeding voor je gezin betekenen?

Praat erover met je arts

Je arts zal je adviseren wanneer en hoe je kunt testen wanneer je kind over zijn/haar allergie heen begint te groeien. Als je vermoedt dat je kind klaar is om terug te keren naar normale voeding, praat dan eerst met je arts voordat je voeding met koemelkeiwit probeert te geven om te bespreken of dit wel veilig en gepast is.

Sneller terugkeren naar normale voeding* met Nutramigen* LGG®

Je arts kan een intensief gehydrolyseerd flesvoeding zoals Nutramigen* LGG® voorschrijven als dieetvoeding bij koemelkallergie. Nutramigen* LGG® heeft aangetoond dat het de aanpak van koemelkallergie verbetert, waardoor zuigelingen sneller kunnen terugkeren naar normale voeding in vergelijking met Nutramigen zonder LGG®. Lees meer over Nutramigen* LGG®.

*Vergeleken met Nutramigen zonder LGG®.