100 jaar van vernieuwing

Reeds meer dan 100 jaar streeft Mead Johnson Nutrition ernaar baby’s en kinderen een goede start in het leven te bieden met vertrouwde producten. Mead Johnson & Company werd in 1905 opgericht in New Jersey, VS, door Edward Mead Johnson. Sinds het begin meer dan 100 jaar geleden is Mead Johnson Nutrition uitgegroeid van de ideeën van één man tot een internationaal bedrijf met meer dan 70 producten in meer dan 50 landen.

Edward Mead had uit eerste hand ervaren hoe ernstig voedingsproblemen kunnen zijn. Zijn eigen zoon Ted had als baby ernstige voedingsproblemen overleefd. In die periode werden, wanneer er geen moedermelk beschikbaar was, zelf geprepareerde en andere experimentele bereidingen aan baby’s gegeven. Er bestond geen ‘flesvoeding’. Na veel onderzoek en succesvol klinisch onderzoek werd in 1911 dextri-maltose geïntroduceerd. Dextri-maltose was een baanbrekend product voor babyvoeding en bleef gedurende meer dan 60 jaar verkrijgbaar in de handel.

Mead Johnson produceerde over de jaren heen een indrukwekkende reeks aan flesvoedingen voor zuigelingen en gespecialiseerde nutritionele innovaties waaronder Nutramigen en Enfamil, onze marktleidende merkproducten van vandaag. Nutramigen, de eerste zuigelingenvoeding voor de aanpak van koemelkallergie, werd gelanceerd in 1942. Enfamil, dat in 1959 werd geïntroduceerd, heeft diverse significante herformuleringen ondergaan — elk ontwikkeld voor het optimaliseren van voeding.

Marktleider

Na meer dan een eeuw innovatie streeft Mead Johnson Nutrition ernaar wereldleider te worden in wetenschappelijk gebaseerde voedingsproducten voor baby’s en kinderen. Nutramigen* LGG® is wereldmarktleider voor CMA†, gesteund door bewijs uit meer dan 75 klinische studies en 75 jaar ervaring.

Ga naar www.meadjohnson.com voor meer informatie over ons bedrijf.

†MJN-claim gedeeltelijk gebaseerd op gegevens van de goederenmeetservice van Nielsen voor Flesvoeding voor baby’s en kinderen met speciale formules — CMA, in 23 landen gedurende een periode van 12 maanden die eindigde in december 2015. © 2016 The Nielsen Company.