Dankzij de speciale formulering ruiken en smaken hypoallergene flesvoedingen die gebruikt worden als dieetvoeding bij voedselallergieën anders vergeleken met moedermelk of normale flesvoeding op basis van koemelk. Je kunt dit verschil merken wanneer je een blik opent en de fles voor het eerst klaarmaakt. Belangrijk is om te onthouden dat je waarneming van smaak en geur verschilt van die van je kindje — ouders hebben duidelijke en aangeleerde voedselvoorkeuren, wat baby’s nog niet hebben.

Wennen aan de smaak van hypoallergene flesvoeding

Als je baby voor het eerst een speciale flesvoeding voor de aanpak van koemelkallergie krijgt, kan het enige tijd duren voordat hij/zij zich comfortabel en vertrouwd begint te voelen met deze voeding. Dit gedrag hoeft niet direct verband te houden met de smaak van de flesvoeding zelf; afwijzing kan ook optreden omdat je kindje voeding heeft leren associëren met het ongemak van allergieklachten. Je baby kan ook minder eetlust hebben doordat hij/zij last had door de allergische verschijnselen.

Bij het voor het eerst aanbieden van Nutramigen kan geduld vereist zijn — soms moet een nieuwe voeding wel meerdere keren worden aangeboden. Als door de nieuwe voeding de allergische verschijnselen beginnen te verdwijnen, zal je baby zich hopelijk meer op zijn/haar gemak voelen en kan de eetlust toenemen.

Tips voor het introduceren van Nutramigen

Idealiter start je baby zo snel mogelijk na de diagnose met Nutramigen, volgens het advies van je arts. Hieronder vind je enkele suggesties die je kunnen helpen bij het starten van de flesvoeding:

  • Probeer, bij het voor het eerst aanbieden van de flesvoeding, ervoor te zorgen dat je baby honger en dorst heeft
  • Tracht positief te zijn tijdens de voedingsmomenten omdat je baby je reacties sterk kan aanvoelen, bijvoorbeeld door je gezichtsuitdrukkingen en de toon van je stem
  • Oudere kinderen kunnen de voorkeur hebben om de voeding te drinken uit een open beker
  • Wanneer je kindje toe is aan bijvoeding kun je Nutramigen recepten gebruiken.

Veranderingen in de stoelgang

Wanneer je met hypoallergene flesvoeding begint, kan het even duren tot de klachten van je baby, inclusief stoelgang (kleur, consistentie, frequentie enz.), verbeteren. Na het opstarten van Nutramigen kun je merken dat je baby frequente, dunne stoelgang met een groenachtige kleur produceert. Dit is normaal voor baby’s die hypoallergene flesvoeding krijgen, maar mocht u zich toch zorgen maken, neem dan gerust contact op met je arts.